20 Aralık 2008 Cumartesi

Yahudi Madoff'tan en büyük vurgunu Yahudiler yedi

Yahudi Yahudiyi dolandırmaz' anlayışı yıkıldı. Vurgun yiyen ırkçı Yahudiler, anti siyonist Yahudilerin alay konusu.
Cuma, 19 Aralık 2008 14:39

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

'Madoff Skandalı', paralarına kolay yoldan para katmak için onun şirketini kullanan yüzlerce zengin Yahudiyi veya Yahudi organizasyonlarını tam anlamıyla tepetaklak etti.
Yüzbinlerce dolarlık para kaybı yaşayan Amerikalı yahudiler arasında kişisel kaybı 100 milyon doları bulanlar var. Özellikle Amerika`nın Kaliforniya eyaleti Palm Beach bölgesinde yaşayan Yahudi cemaati arasında, yaşanan skandal dolayısıyla, çok sayıda insanın kızgın olduğu haberleri geliyor.

Amerikan tarihinin bu en büyük skandalında bir Yahudi bankacının, Yahudi kuruluşlarını ve zengin yahudileri hedef almasını utanç verici olarak niteleyenler, skandalın, yahudi cemaati arasında büyük bir tartışmayı da tetiklediğini söylüyor.
Kendisi de bir Yahudi olan ve Palm Beach`de yaşayan Bernard Madoff, aralarında emlak kralı Mort Zuckerman ve film yönetmeni Steven Spielberg gibi ünlü ve etkili isimlerin de bulunduğu binlerce Yahudi`yi dolandırmış durumda.

Yahudi cemaatinin toplam kaybı hâlâ belli değil, ancak İsrail gazetesi Jerusalem Post, sadece Yahudi kuruluşlarının 600 milyon dolardan fazla parasının battığını duyurdu. Gazete, skandal yüzünden kaybedilen para için `Büyük Depresyon`dan bu yana Yahudilerin yaşadığı en büyük finans krizi` ifadesini kullandı.

Madoff skandalından en fazla etkilenen Yahudi yatırımcılar arasında New York`taki Yeşiva Üniversitesi ve Shapiro Enstitüsü başı çekiyor. Madoff`un şirketine yatırdıkları paralarla kazanç sağlamaya çalışan bazı Yahudi yardım kuruluşları ise iflas kararı almaya başladı bile.

Şimdiye kadar iki vakıf, Robert I. Lappin Foundation ve Chais Family Foundation, şirkete yatırdıkları para battığı için kapandı. Bir başka Yahudi vakfı ise zararının karşılanabilmesi için 2 milyon dolara ihtiyacı olduğunu açıklayarak, bağış kampanyası başlattı.

Öte yandan anti-siyonist Yahudiler son yaşanan olaylardan oldukça keyifli. Madoff`un diğer Yahudi dolandırıcılardan farklı olarak sadece diğerlerinden değil kendi insanlarından da çaldığı için, bu kadar gürültü koptuğu iddiasında olan anti-siyonist Yahudi blogcular, "Yahudiler, kendilerinden olana kazık atmaz" inanışıyla alay eden yazılar yayınlıyor.

Anti-siyonistler, Madoff skandalından özellikle İsrail yönetimine destek veren Amerika`daki Yahudi kuruluşlarının ve etkili isimlerinin büyük zararlar görmesini ise "ilahi adalet" olarak niteliyor. Skandalda milyonlorca dolar kaybeden vakıfların çoğunun, parasını Filistin topraklarında yeni Yahudi yerleşimleri kurmak, propaganda ya da lobi faaliyetleri için kullandığının altını çizen bloggerlar, bu vakıfların zayıflamasında hayır olduğu görüşünde.

Kapılarına skandal yüzünden kilit vuran Lappin Vakfı bu anlayışa bir örnek:
Görev tanımları arasında `ırklar arası evliliğin önlenmesi ve böylece Yahudi ırkının bozulmasının önüne geçilmesi" de olan Lappin Vakfı, parasının büyük bölümünü Yahudi kimliğini keşfetmeleri için Amerika`da yaşayan gençleri İsrail`e götürmek için kullanıyordu.